SAG Group
Nyelv

A megfelelő összeköttetés
amit Ön tervez.  

SAG – Az Ön megbízható partnere minden nagyságrendű projektekhez.  

Lehengerlő teljesítmény

Lehengerlő teljesítmény

Mi mozgásba hoztuk

Évi 350.000 tonna papír nagyüzemi méretű előállítása rendkívül sok energiát igényel. A SAG Hungaria megteremtette az ehhez szükséges infrastruktúrát


A Dunapack Zrt, Közép-Kelet Európa piacvezető papíralapú csomagolóanyagokat előállító gyártója 2009-ben Budapesttől délre új papírgyárat helyezett üzembe. A legmodernebb technikának hála az új üzemben évente több mint 350 000 tonna papírt lehet előállítani környezetbarát módon. Ez a hatalmas termelési kapacitás azonban nagy energiaszükséglettel is jár, amelyet egy 50 MW névleges teljesítményű szemétégető erőművel kívántak fedezni. Emellett a papírgyárat a 120 kV-os fő elosztóhálózatra is csatlakoztatni kellett.

A SAG Hungaria Kft. specialistái vállalták el a megbízást. A munkálatok során a kapcsolóállomást két 40 MVA-es transzformátorral bővítették, és kialakították a tervezett erőmű csatlakozását is. Emellett a kapcsolóállomást csatlakoztatták a fő elosztóhálózathoz is. A további feladatok között szerepelt a kondenzátorrendszerek átköltöztetése, az üzemi létesítmény kiépítése egyen- és váltóárammal, a teljes védelmi és vezérlési rendszer, és egy új diszpécserközpont kiépítése. Az SAG szerelői minden munkálatot folyamatos üzem mellett végeztek el, így lehetővé téve az elvárt szűkös határidő betartását.

Gyorslinkek