SPIE SAG Csoport
Nyelv

Az SAG-val az energia nem
ismer határokat  

SAG Hungaria - Az Ön partnere az energetikai infrastruktúra területén.  

Thomas Töpfer az SAG Csoport új vezérigazgatója

2014.08.12

Az SAG Group GmbH felügyelőbizottsága soron kívüli ülésen Thomas Töpfer urat választotta meg az SAG Group GmbH és további SAG-vállalatok elnök-vezérigazgatójává (CEO).

Thomas Töpfer (52) hosszú évekig dolgozott a Bilfinger SE elnökségében, ahol az Industrial Services terültért felelt. Az ő vezetése alatt az üzletág 60 millió euróról (1995) tekintélyes, 4 milliárd euró (2013) forgalmú üzletággá növekedett.

Thomas Töpfer Frankfurt am Main városában született és a würzburgi egyetemen szerzett közgazdasági diplomát. Pályája kezdetén egy tanácsadó vállaltnál dolgozott, majd 1995-ben került a Rheinhold & Mahla AG vállalathoz. 2004-ben választották meg a Rheinhold & Mahla AG – a későbbi Bilfinger Berger Industrial Services AG –vezetőségének elnökévé és 2009 óta Töpfer a Bilfinger Berger SE elnökségének tagja volt.
„Örömömre szolgál, hogy az SAG Csoportnál egy erős vállalkozói szellemiséget igénylő feladat vár rám. Az SAG energiatechnikai infrastruktúra területén nyújtott szolgáltatásinak spektruma lefedi a terület ígéretes piacainak nagy részét“, mondta Thomas Töpfer.

Az SAG Csoport felügyelőbizottságának elnöke Dr. Peter Grafoner hozzátette: „A felügyelőbizottság igen elégedett azzal, hogy sikerült Thomas Töpfer urat megnyerni az SAG Csoport élére és hogy nemzetközi tapasztalatait a csoport szolgálatába fogja állítani. Meggyőződésünk, hogy ez a döntés iránymutatóan hozzá fog járulni az SAG Csoport jövőbeli fejlődéséhez.“

Az SAG Group GmbH vezetősége mostantól Thomas Töpfer (CEO), Sven Behrend (CTO) és Thomas Kleibl (CFO) urakból áll.

Az SAG Csoportról
Az SAG Csoport vezető partner vállalat az ellátó-, és ipari vállalatok energiatechnikai infrastruktúrájának területén. Az SAG előállítás-specifikus szolgáltatásokat és rendszereket kínál az energiatermeléshez, valamint az áram-, gáz-, telekommunikációs- és vízhálózatok elosztórendszereihez. A közel 8000 munkavállalót foglalkoztató vállalat éves forgalma egymilliárd euró fölött van. A Langen-i székhelyű SAG vállalat Németországban több mint 100 telephellyel, valamint Franciaországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában további leányvállalatokkal rendelkezik.