SPIE SAG Csoport
Nyelv

 

 

Uniós támogatásból munkahelyi képzések valósultak meg az SAG Hungaria Kft felsőzsolcai telephelyén

2014.08.12

Az SAG Hungaria Kft alaptevékenységei a hazai áramszolgáltatókhoz kapcsolódnak. Gyártófüggetlen tervező, szerelő, karbantartó és üzemeltető vállalkozásként megkerülhetetlen szereplője vagyunk a magyar villamosenergia-iparnak. 2007-ben hoztuk létre felsőzsolcai telephelyünket a Felsőzsolcai Ipari Parkban. Ahhoz, hogy munkatársaink szakmai felkészültsége hosszú távon is biztosított legyen, figyelmet kell fordítanunk kompetenciáink fejlesztésére.

A projekt keretében a munkavállalók magasabb színvonalon történő munkavégzése érdekében szakmai képzés, idegen nyelvi képzés és a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések valósultak meg.
A programban 121 fő kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő, 11 fő kisfeszültségű kábelszerelő, 3 fő középfeszültségű kábelszerelő, 34 fő Emelőgépkezelő, 6 fő Targoncavezető, 20 fő üzemviteli vezető FAM továbbképzése és 17 fő angol nyelvi képzése valósult meg.

A projekt eredményeként 136 fő munkavállalónk vett részt a képzéseken - néhányan több képzésen is - ők összesen 212 különböző minősítéssel járó végzettséget szereztek.

A megvalósított képzések egyértelműen pozitív hatással vannak a termelékenységre, a megfelelően képzett munkavállalók alkalmazása a versenyképességünket is javítja.
A képzések során megszerzett tudás az elkövetkező években biztosítani fogja a szükséges ismereteket és kompetenciákat. Lehetőség lesz akár a legnagyobb projektek megvalósítására, mivel a szükséges szakképzett munkaerővel a tanfolyamoknak köszönhetően már rendelkezik a vállalatunkÚj Széchenyi Terv